Remco Evenepoel is duidelijk over zijn doelstellingen in deze Tour de France: "Dan begint het echt"

Remco Evenepoel is duidelijk over zijn doelstellingen in deze Tour de France: "Dan begint het echt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste rustdag in de Tour staat Remco Evenepoel op de tweede plaats in het klassement. Toch houdt hij de voeten op de grond over zijn ambities, omdat hij weet dat Pogacar en Vingegaard twee absolute toppers zijn natuurlijk.

In de graveletappe van afgelopen zondag maakte Evenepoel indruk, maar tijd terugpakken op zijn concurrenten lukte niet. Hij verloor er wel ook geen, waardoor hij nog altijd op 33 seconden van Tadej Pogacar staat. 

De top-5 blijft het doel richting eindklassement, zeker nu Evenepoel al een ritzege heeft gepakt in de tijdrit en wat dat betreft de druk er al een beetje af is. Het podium zou mooi zijn, van meer wordt op dit moment nog niet gedroomd.

© photonews

"Voor mij is het nog altijd een grote ontdekkingsreis. Ik geniet er momenteel van, vooral dan na de etappes", aldus Evenepoel op zijn persconferentie tijdens de rustdag. Die was voor de gelegenheid ook anno 2024 digitaal.

Niet afwijken van de doelen

"Vanaf zaterdag begint de échte Tour voor het klassement. Ik ben klaar voor het gevecht. Ik vrees geen offday zoals in de Vuelta., want ik heb nu betere benen dan toen. Het zal lastig worden om Tadej en Jonas te volgen." 

"De voorbije 4 jaar waren zij de beste klimmers. Het zou een droom zijn om hen zo lang mogelijk te kunnen volgen. En als dat niet lukt moet ik naar mijn eigen kracht kijken en vechten voor de plek die ik waard ben", beseft Evenepoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties