Kurt Vanneste schept duidelijkheid over Gavere: "Nieuwe datum voorgesteld" en "Een beetje onrespectvol"

Kurt Vanneste schept duidelijkheid over Gavere: "Nieuwe datum voorgesteld" en "Een beetje onrespectvol"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel bij de elite en Tom Pidcock bij de beloften waren dit jaar de laureaten op de Superprestigemanche in Gavere. Volgens de voorlopige planning zou het weinig waarschijnlijk zijn dat ze daar ook in 2019 aan de start komen. De UCI heeft een nieuwe datum voorgesteld.

Het is intussen wel bekend dat het EK en Gavere momenteel op dezelfde dag gepland staan in 2019. Dat kan natuurlijk niet en dus moet de Superprestigecross op zoek naar een nieuwe datum. De UCI houdt de touwtjes intussen stevig in handen.

VERGADERING OP 20 DECEMBER

"We gaan erover vergaderen op de bond op twintig december", vertrouwt Superprestige-secretaris Kurt Vanneste ons toe. "Volgende week donderdag moet dus duidelijk worden wat er uit de bus kan komen. De UCI heeft al een nieuwe datum voorgesteld."

Vanneste heeft natuurlijk ook al contact gehad met de mensen achter de organisatie van de cross in Gavere. Zij zijn 'not amused'. "Dit is niet leuk, hé. Gavere is toch één van de oudste veldritten. Dit is een beetje onrespectvol", vindt Vanneste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties