BK Veldrijden vrouwen 2023

Op het BK veldrijden voor vrouwen 2023 zal de strijd om de nationale titel bij de Belgische veldrijdsters losbarsten. Wielerkrant houdt u op de hoogte over alle ontwikkelingen op het BK veldrijden voor vrouwen 2023.

Programma

Het BK veldrijden voor vrouwen 2023 is onderdeel van het gehele Belgische kampioenschap in de cross. Dat zal doorgaan op 14 en 15 januari in Lokeren, waar anders elk jaar de Rapencross plaatsvindt. Het BK van de vrouwen is in het programmma voorzien voor zaterdag, met de start om 15u15. De dames elite en de dames U23 rijden dan samen hun kampioenschap. Zo'n drie kwartier of vijftig minuten later zal de nieuwe Belgische kampioene bekend zijn. Meteen na de wedstrijd vindt de huldiging op het podium plaats. 

Vorige editie

Op het BK veldrijden 2023 zal op zoek gegaan worden naar een opvolgster voor Sanne Cant, die zich bij de vorige editie in Middelkerke de beste toonde. Cant veroverde in 2022 reeds haar dertiende Europese titel op rij. Na ruim vijftig minuten cross kon de titelverdedigster aan de aankomst het zegegebaar maken. Ze had een ruime voorsprong van 1'08" op de genaturaliseerde Marion Norbert Riberolle. Laura Verdonschot was de derde beste in koers en kwam 1 minuut en 40 seconden na Cant over de streep. 

Kanshebbers

Het podium van 2022 bestond uit drie rensters die ook nu weer tot het kransje kanshebbers behoren. Gezien het verleden zal Cant weer de grote favoriete zijn, al ligt haar beste periode achter zich en dat biedt misschien mogelijkheden voor anderen. Norbert Riberolle kan op een parcours dat haar ligt ook wel een sterk resultaat neerzetten en ook Verdonschot tankte af en toe vertrouwen. In de ploeg van Verdonschot zit dan ook nog Alicia Franck, die ook een paar opstekers kende in de loop van het seizoen. Wegrenster Lotte Kopecky kan ook wel een aardig stukje veldrijden, al is het bij haar de vraag of ze het BK veldrijden op haar programma zet. 

Laatste nieuws uit Elite Vrouwen 2023

Meer nieuws