WK veldrijden U23 vrouwen 2024

Voeg tekst toe: WK U23 Dames 2024

Het hoogtepunt van het veldritseizoen is het WK veldrijden en dan komen ook de U23 bij de dames in actie. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen op het WK veldrijden voor dames U23.

Al WK's sinds 1950

Het WK veldrijden is het kampioenschap georganiseerd door de UCI om de nieuwe wereldkampioenen in verschillende categorieën aan te duiden. Met een regenboogtrui en een gouden medaille als beloning voor die wereldkampioenen. De renners en rensters die tweede en derde eindigen, ontvangen respectievelijk de zilveren en bronzen medaille. Het is al sinds 1950 dat jaarlijks een WK georganiseerd wordt.

Opvolgster voor Pieterse

Op het WK veldrijden voor U23 bij de dames zal de strijd losbarsten om de opvolgster te worden van Puck Pieterse. Op het vorige WK in het Amerikaanse Fayetteville pakte Pieterse de wereldtitel bij de beloften. In het Nederlandse Hoogerheide moet blijken wie in de voetsporen van Pieterse treedt en ook op de erelijst met wereldkampioenen bij de beloften terechtkomt.

Het WK veldrijden voor U23 bij de vrouwen is in 2023 voorzien voor zondag 5 februari. De start van het WK veldrijden voor U23 bij de vrouwen is gepland om 13u 's middags. Aan de finish kennen we dan de nieuwe wereldkampioene bij de dames beloften.