WK veldrijden U23 mannen 2024

De climax van het veldritseizoen vindt steevast plaats op het WK veldrijden en dan komen ook de U23 bij de heren in actie. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen op het WK veldrijden voor U23.

Al WK's sinds 1950

Het WK veldrijden is het kampioenschap georganiseerd door de UCI om de nieuwe wereldkampioenen in verschillende categorieën aan te duiden, bij zowel dames als heren. Met een regenboogtrui en een gouden medaille als beloning voor die wereldkampioenen. De renners en rensters die tweede en derde eindigen, ontvangen respectievelijk de zilveren en bronzen medaille. Het is al sinds 1950 dat jaarlijks een WK georganiseerd wordt.

Opvolger voor Wyseure

Op het WK veldrijden 2023 voor de U23 bij de heren zal de strijd losbarsten om de opvolger te worden van Joran Wyseure. Op het vorige WK in het Amerikaanse Fayetteville pakte Wyseure de wereldtitel bij de beloften. In het Nederlandse Hoogerheide moet blijken wie in de voetsporen van Wyseure treedt en ook op de erelijst met wereldkampioenen bij de beloften terechtkomt.

Het WK veldrijden voor U23 bij de mannen is in 2023 voorzien voor zaterdag 4 februari. De start van het WK veldrijden voor U23 bij de mannen is gepland om 13u 's middags. Aan de finish kennen we dan de nieuwe wereldkampioen bij de heren beloften.

Laatste nieuws uit WK U23 Heren 2024

Meer nieuws