Bart Wellens komt met opvallend advies: "Anders riskeer je tegen het WK uitgeblust te zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bart Wellens komt met opvallend advies: "Anders riskeer je tegen het WK uitgeblust te zijn"

Vandaag slaat het veldritcircus zijn tenten op in het Waasland. De cross in Sint-Niklaas telt niet mee voor een klassement en zo zullen de toppers uitblinken in afwezigheid.

De twee grote tenoren zullen er niet aan de start staan. "Een tv-cross zonder Wout van Aert en Mathieu van der Poel, dat wordt wennen in Sint-Niklaas", opent Bart Wellens. "De komende weken zullen er nog crossers wedstrijden skippen. Deze periode is ideaal om te trainen met het oog op de kerstperiode en de kampioenschappen in januari."

Wellens snapt dus dat Wout Van Aert de cross in Sint-Niklaas skipt. "Wout zit nu al aan 14 wedstrijden. Dat is veel. Je kan met zoveel wedstrijden amper duurtrainingen inlassen. Net die trainingen zijn noodzakelijk om een heel seizoen op niveau te rijden", zegt de voormalige wereldkampioen in HNB.

Wout Van Aert trekt volgende week naar Spanje

En die pauzes moeten er zijn volgens Wellens. "Anders riskeer je tegen het WK uitgeblust te zijn en kan je niet meer optornen tegen de frissere mannen. Mathieu blijft volgende week thuis, Wout gaat naar Spanje."

"Ik zou ook voor de tweede keuze opteren. Alles wordt voor de renner gedaan. Je hoeft aan niets anders te denken dan fietsen en rusten", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties