"Misschien is het veldrijden stilaan het slachtoffer van zijn eigen succes aan het worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
"Misschien is het veldrijden stilaan het slachtoffer van zijn eigen succes aan het worden"

De cross van Sint-Niklaas zal het vanmiddag zonder de absolute toppers uit de veldritwereld moeten doen. En dat zulke crossen dan toch op televisie uitgezonden worden, vindt Bart Wellens toch een beetje balen.

Zo zullen Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar er niet bij zijn in Sint-Niklaas. "Voor de tv-kijkers en de toeschouwers is het toch wat wrang", doet Wellens zijn verhaal in Het Nieuwsblad. "Hoe je het draait of keert, de toppers maken de cross. Als bijna elke wedstrijd op tv wordt uitgezonden, gaat dat ten koste van de kwaliteit."

"Trop is te veel"

"Misschien is het veldrijden stilaan het slachtoffer van zijn eigen succes aan het worden", stelt Wellens. "Een niet-klassementscross als Sint-Niklaas komt op tv. Met alle respect voor de diverse organisatoren, maar is dat wel nodig? Ik praat hier nu wel tegen mijn eigen winkel. Want hoe meer crossen op tv, hoe beter voor de visibiliteit van de sponsors. Maar trop is te veel."

En dan weegt de voormalige wereldkampioen de kwantiteit af tegen de kwaliteit. "Zaterdag komen er 40 profs aan de start, bij de vrouwen starten er slechts 21. Dat is toch niet meer serieus? Ik denk niet dat dat positieve reclame is het voor het veldrijden. Een tv-cross moet minstens 50 renners aan de start krijgen. Misschien moet het veldrijden zich op dat gebied eens herbronnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties