Vantornout over zijn onpopulaire imago: "Het begon in 2007 toen ik als nobele onbekende Sven Nys versloeg"

Redactie
| 10 reacties
Vantornout over zijn onpopulaire imago: "Het begon in 2007 toen ik als nobele onbekende Sven Nys versloeg"

Klaas Vantornout heeft dit seizoen opnieuw plezier gevonden in het veldrijden. De West-Vlaming had de laatste jaren heel wat fans in de cross tegen zich, maar dat is volgens Vantornout gedaan.

"De laatste maanden is dat helemaal gekeerd. Ik heb nu meer supporters dan ooit", opent Klaas Vantornout. "Ik werd vijfde op de Koppenberg en kreeg massa's felicitaties. Vorig jaar had die vijfde plaats een storm van kritiek losgeweekt." Maar veel supporters hadden het de afgelopen seizoenen niet voor Vantornout.

In 2007 begonnen

"Ik was jarenlang voor veel supporters de vijand", legt de renner van Marlux-Napoleon Games uit. "Het begon in 2007 toen ik als nobele onbekende Sven Nys versloeg in een kleine cross in Knokke-Heist. ­Tijdens de podiumceremonie joelden de meegereisde Nys-fans mij uit. Het is niet meer gestopt. Met Sven zelf heb ik nooit een probleem gehad. We kwamen overeen zoals het hoort te zijn."

"Met Sven zelf heb ik nooit een probleem gehad"

Bovendien is Vantornout afkomstig van West-Vlaanderen. Heel wat crossers zijn afkomstig uit de Kempen. "Dat zal ook wel een rol gespeeld hebben. Ik was de enige West-Vlaamse indringer tegenover de rest uit de Kempen", klinkt het in HNB.

"Ik ben er zeker van dat als ik in pakweg Rijkevorsel was geboren, dat anders zou geweest zijn. Mario De Clercq heeft dat ook meegemaakt. Ik durfde ook mijn mening geven. Nu doet niemand dat nog. Ze denken het wel, maar durven het niet uitspreken", besluit Vantornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties