Lotto Soudal plukt vruchten van sterke beloftenploeg: "Volgend seizoen 5 renners naar de profs"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Lotto Soudal plukt vruchten van sterke beloftenploeg: "Volgend seizoen 5 renners naar de profs"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De U23-ploeg van Lotto Soudal heeft er een sterk seizoen opzitten met heel wat knappe zeges en ereplaatsen. Sportief directeur Kurt Van de Wouwer liet zijn licht schijnen over het afgelopen jaar.

Ondanks het knappe seizoen met veel overwinningen en ereplaatsen staken twee prestaties er voor Van de Wouwer bovenuit. Bjorn Lambrecht pakte zilver op het EK, Harm Vanhoucke won de Ronde van Lombardije bij de beloften. "Dat waren de uitschieters van dit seizoen", beseft Van de Wouwer.

Sterke lichting in de breedte

"Maar we hebben in de breedte een sterke lichting in onze rangen. Dat bewijst ook onze overwinning in de Lotto Topcompetitie. Het is voor het vijfde jaar op rij dat we het ploegenklassement winnen", zegt een trotse Van de Wouwer bij zijn ploeg.

En de vruchten van die sterke jeugdwerking worden geplukt. "Volgend jaar stromen vijf van onze renners door naar de profs", vervolgt de sportief directeur. "James Shaw en Enzo Wouters zullen deel uitmaken van ons WorldTour-team."

Drie anderen verlaten Lotto Soudal dan weer. "Kevin Deltombe en Edward Planckaert rijden volgend seizoen voor Topsport Vlaanderen en Michael Goolaerts zal uitkomen voor Veranda’s Willems. We zijn als team heel tevreden dat we alweer een aantal renners zien doorgroeien", besluit Van de Wouwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties