Albert laat zich uit over verschil Van Aert-van der Poel: "Wout heeft volgens mij de grootste motor"

Redactie
| 0 reacties
Albert laat zich uit over verschil Van Aert-van der Poel: "Wout heeft volgens mij de grootste motor"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel lijkt de laatste weken de bovenhand te nemen van Wout Van Aert, maar beide tenoren heersen dit seizoen in de cyclocross. Ook Niels Albert heeft er zijn mening over.

De ploegleider van Van Aert bij Crelan-Vastgoedservice vindt dat zijn poulain de grootste motor heeft. "Wout kan heel veel training aan en kan enorm diep gaan. Dat kan Mathieu ook, maar Wout heeft volgens mij de grootste motor", opent Niels Albert. "Los van de balkjes liggen ze op technisch vlak dicht bij elkaar."

En dus vindt Albert Van Aert technisch zeker niet de mindere. "Mathieu neemt meer risico's, maar of dat betekent dat Wout technisch minder is, dat laat ik in het midden", aldus de voormalige wereldkampioen. "Het zijn twee toppers die erbovenuit steken. Week na week rijden ze de anderen in de vernieling."

Wout wereldkampioen

Wie vindt Albert dan de beste van de twee? "Ik zou gek zijn om nu Mathieu te antwoorden. Wout draagt als wereldkampioen het nummer 1", klinkt het bij Sporza. "Wout is iemand waar ik goed mee kan werken. We hebben veel respect voor elkaar en voor mij is onze band belangrijker dan de cross", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties