"Greg is zodanig veel beter dan de rest dat een week of drie rust geen verschil zal maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Greg is zodanig veel beter dan de rest dat een week of drie rust geen verschil zal maken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen - één van de vaste trainingsmaatjes van Greg Van Avermaet - was erbij toen de olympische kampioen een breukje aan zijn kuitbeen opliep. Hij maakt zich geen zorgen met het oog op volgend seizoen.

Beide renners zijn lid van het wielerclubje 'De Parelvissers'. Maar een mountainbike-tocht liep dus niet goed af. "Het had veel geregend en het was dus modderig en glad", legt Oliver Naesen uit bij Sporza. "Greg reed op kop, zoals meestal. Hij wou een simpel bochtje van negentig graden naar links nemen en gleed weg. Het was iets gladder dan verwacht."

En toch fietste de BMC-renner nog een heel eind door met die breuk. "Het zag er wel niet erg uit, want hij vertrok meteen weer en heeft nog 50 kilometer zo gereden. Hij klaagde over pijn aan zijn enkel en in de namiddag was die ook gezwollen. Het leek gewoon verzwikt, maar jammer genoeg is dat niet het geval."

Geen verschil

"Mountainbike is niet te gevaarlijk. Het hoort gewoon bij de training. Je kan net zo goed met de koersfiets vallen. Normaal zouden we dit weekend naar de Ardennen gaan om te mountainbiken, maar dat zal moeilijk worden voor Greg. Dit is geen probleem voor de voorbereiding. Hij is zodanig veel beter dan de rest dat een week of drie rust geen verschil zal maken", besluit Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties