Weekje Spanje is geldig excuus voor mindere prestatie in Gavere: "Van Aert trainde er zwaarder dan Nys ooit deed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Weekje Spanje is geldig excuus voor mindere prestatie in Gavere: "Van Aert trainde er zwaarder dan Nys ooit deed"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag moest Wout Van Aert in de Superprestige van Gavere het onderspit delven tegen grote rivaal Mathieu van der Poel. "Niet onlogisch na zijn zware trainingsweek in Spanje", zegt mentor Niels Albert.

Na de zege van van der Poel was Van Aert opvallend eerlijk voor de camera's. Hij was teleurgesteld dat hij meteen gelost werd. "Wat Wout niet wilde, is zich verschuilen achter de zware arbeid op stage", klinkt het bij Niels Albert in HLN. "Ik weet dat hij absoluut niet houdt van excuses, maar het was deze keer wel een geldig excuus geweest."

"Uit het gesprek met zijn coach Marc Lamberts en medeploegleider Jan Verstraeten werd duidelijk dat Wout wel heel hard gewerkt heeft, daar aan de Costa Blanca. Volgens Verstraeten trainde Van Aert er zwaarder dan Nys ooit deed. Conclusie van het verhaal: op die manier kon hij in Gavere onmogelijk met frisse benen aan de start staan."

Maar dat kan dus in het voordeel van Van Aert spelen in de drukke periode die eraan komt. "Pas op, de komende weken kan hij daar de vruchten van plukken Omdat hij zo'n grote motor heeft dat hij die vele uren op de fiets aankan. Maar amper een dag na zijn terugkeer én tegen een super Van der Poel - Mathieu is op dit moment echt in topvorm - duelleren is nog iets anders", aldus Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties