Bondscoach De Bie over cross in Spa: "Van Aert moet helemaal niet opstaan. Hij zit toch niet op zijn knieën?"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Bondscoach De Bie over cross in Spa: "Van Aert moet helemaal niet opstaan. Hij zit toch niet op zijn knieën?"
Foto: © photonews

Wout van Aert reed de voorbije weken in de schaduw van een ongenaakbare Mathieu van der Poel. Bondscoach Rudy De Bie vindt echter niet dat Van Aert 'moet opstaan', zoals zoveel journalisten schrijven en supporters roepen.

"Of Van Aert zal opstaan op het parcours van Francorchamps? Maar Van Aert moet helemaal niet opstaan, hij zit toch niet op zijn knieën?", foetert Rudy De Bie bij Wielerkrant. "Iedereen lijkt er een drama van te maken omdat hij een paar keer werd geklopt."

"Akkoord, Mathieu van der Poel is op dit moment conditioneel erg sterk. Maar hij degradeerde Van Aert toch niet tot een figurant? Ik denk ook niet dat het in Francorchamps uit het niets zal omkeren. Van der Poel is er vorig jaar serieus 'tegen de muur' gelopen, maar dat gaat hem dit jaar niet overkomen", denkt de Belgische bondscoach.

Niets mis met Van Aert

De Bie vindt het positief dat er al een hele week wordt gespeculeerd over wie het zal halen in Spa. "Op zich is dat goed. Het betekent dat het leeft bij de mensen. Maar we mogen de 'underdog'-rol van Van Aert niet dramatiseren."

"Er is niets mis met de vorm van Van Aert. Wie weet wint hij de komende weken wel een paar keer op rij. Dan gaan we toch ook niet plots roepen dat er iets mis zou zijn met Van der Poel? En alles winnen, dat kan niemand. Dat kon in de tijd van Liboton misschien, maar nu is er té veel concurrentie", weet De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties