Lodewyck onderging zelfde lot als Meersman: "Een harde, maar wijze beslissing"

Redactie
| 2 reacties
Lodewyck onderging zelfde lot als Meersman: "Een harde, maar wijze beslissing"

Gianni Meersman maakte vrijdagnamiddag het verrassende nieuws bekend dat hij profrenner af is. Hartproblemen beëindigden vroegtijdig de carrière van de 31-jarige renner. Ook goede vriend Klaas Lodewyck onderging hetzelfde lot.

Lodewyck moest enkele jaren geleden ook vroegtijdig een punt achter zijn carrière zetten. Momenteel is hij ploegleider bij BMC. "Ik was zelf ook heel hard geschrokken", opent Lodewyck bij Sporza. "Maar ook al is er 'maar' een klein probleem aan je hart, het risico is te groot. Dit is een harde, maar wijze beslissing."

"Waarschijnlijk heeft hij meerdere onderzoeken ondergaan, maar als hij die beslissing neemt, dan zal dat wel gegrond zijn", aldus Lodewyck. "Ik dacht dat hij na een minder jaar vertrokken was voor het tweede deel van zijn carrière, waarin hij mooie overwinningen kon behalen."

Lodewyck zag Meersman nog twee keer zegevieren in de afgelopen Vuelta. "Ik was in de Vuelta als BMC-ploegleider. Maar als een vriend zoals Gianni wint, dan doet dat ook enorm veel deugd. Hij was snel en kon goed bergop rijden. Hij wist dat dat zijn troeven waren en heeft daarop gefocust. Dat is heel slim, want weinig renners weten echt wat hun kwaliteiten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties