Van der Haar is op de weg terug, maar kijkt vooral naar volgend jaar: "WK is dan op mijn favoriete parcours"

Redactie
| 12 reacties
Van der Haar is op de weg terug, maar kijkt vooral naar volgend jaar: "WK is dan op mijn favoriete parcours"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars van der Haar heeft een nieuwe weg ingeslagen. De 25-jarige Nederlander reed zondag in Baal zijn eerste cross in het shirt van zijn nieuwe ploeg Telenet-Fidea. Een symbolische nieuwe start na een tegenvallend seizoensbegin.

"Een nieuw truitje en een nieuwe fiets kunnen wonderen verrichten", zegt de dertiende van de cross in Baal aan WielerFlits. "Ik had weer de grinta om er helemaal voor te gaan. Natuurlijk kwam er ook stress bij te pas, omdat je van materiaal wisselt in het midden van het seizoen.”

De vraag blijft nu: wat is er dit seizoen nog mogelijk voor de Europees kampioen van vorig jaar? "Eerst moet ik proberen een aanvaardbaar niveau te halen, maar niet ten koste van alles. Ik ga niet proberen om nog een gigantische conditie op te bouwen, want daar heb je simpelweg niet veel meer aan. Misschien kan ik in de wedstrijden na het WK nog een keer op het podium staan. Met een frissere kop kan je de jongens die er klaar mee zijn pakken."

WK? Top-5

Ambities op het WK heeft Van der Haar niet. "Als ik in de top-5 kan rijden, zou dat al een enorme overwinning zijn", zegt hij daarover. De focus van de Nederlander ligt dan ook grotendeels op volgend seizoen. "Dan wil ik sterker terugkeren dan ik in topvorm in het seizoen 2015-2016 was. Je hebt volgend jaar het WK op mijn favoriete omloop in Valkenburg. Dat zal mijn grote doel zijn. Een unieke kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties