Vos blijft ongenaakbaar en wint solo in Friesland: "Ik voel me steeds beter worden"

Redactie
| 3 reacties
Vos blijft ongenaakbaar en wint solo in Friesland: "Ik voel me steeds beter worden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er staat geen maat op Marianne Vos. De Nederlandse won vandaag met veel overmacht de Centrumcross van Surhuisterveen. Haar ploeggenote Yara Kastelijn werd tweede op ruim twee minuten achterstand, Alicia Franck van Marlux-Napoleon Games werd derde.

Het was voor Marianne Vos al haar achtste overwinning in de Friese veldrit. "Dat zijn er al een hoop", lachte ze na afloop. "Dit was wel een van de zwaardere edities. Er zaten al zware stukken in. Het nieuwe parcours is ploeteren, maar dat komt ook door de omstandigheden. Het was wel pittig vandaag."

Vos reed bijna de hele wedstrijd alleen. "Je moet je eigen wedstrijd blijven rijden", zei ze daarover. "Het is zwaar en glad, dus je moet blijven opletten en dat is wel redelijk gelukt. We hebben nu verschillende crossen gereden met verschillende omstandigheden. Nu heb ik ook de modder meegemaakt. Ik voel me steeds beter worden, dat is mooi."

De 29-jarige Vos won nu vier van de zes crossen waarin ze dit seizoen aan de start stond. Zondag is ze topfavoriete op het NK veldrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties