Belgische crosser over combinatie werk en veldrijden: "Krijgen er geen respect voor"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties

Karen Verhestraeten weet dat een profbestaan in België moeilijk wordt

Belgische crosser over combinatie werk en veldrijden: "Krijgen er geen respect voor"

Er was de laatste week heel wat te doen over de 'hobbycrossers' van het veld. Bondscoach Rudy De Bie had zich negatief uitgelaten over vrouwen die hun werk met hun hobby combineerden, maar excuseerde zich intussen ook al.

Karen Verhestraeten is één van de crossers die haar hobby in het veld combineert met een job. "Ik werk in een labo, maar sinds dit jaar ben ik op woensdag thuis omdat het wat veel werd", opent Verhestraeten bij Wielerkrant.be. Als voorbeeld gebruikt ze de Wereldbeker van vorige zondag in het Italiaanse Fiuggi.

"Maandagochtend ben ik teruggekeerd en daarna heb ik nog een late shift gedaan. Ik heb dus gewoon een nacht niet geslapen. Ik heb het gevoel dat wij er veel meer voor moeten doen, maar dat we er geen respect voor krijgen. Ook al is de aandacht voor de vrouwen de laatste jaren sterk toegenomen", aldus de 25-jarige crosser.

Leven als prof

Droomt Verhestraeten er dan van om ooit prof te worden? "Prof worden is moeilijk. Er zijn er nu twee in België", legt ze uit. "Momenteel is het prijzengeld en startgeld niet hoog genoeg om ervan te leven. Nochtans vind ik mijn prestaties vrij goed en ben ik zeker niet slechter dan enkele anderen. Maar het blijft moeilijk", besluit Verhestraeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties