De Gendt opnieuw in de aanval, mét een doel: "Ik had ook graag gewonnen"

Redactie
| 0 reacties
De Gendt opnieuw in de aanval, mét een doel: "Ik had ook graag gewonnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Richie Porte heeft opnieuw toegeslagen in de Tour Down Under, maar één van de andere hoofdrolspelers in de vijfde rit was onze landgenoot Thomas De Gendt. De Lotto Soudal-renner trok (alweer) in de aanval in Australië.

Enkele dagen geleden reed De Gendt al 130 kilometer in de aanval, nu kwam daar nog eens 145 kilometer op de teller bij. Maar het doel was vooral om kostbare punten voor de bergtrui te scoren. "Als het mij alleen om die kilometers in de aanval zou gaan, dan trek ik in Parijs-Nice de eerste drie etappes in de aanval", laat De Gendt weten.

2 minuten nodig

"Dat is makkelijk genoeg. Neen, ik had ook graag gewonnen op Willunga Hill. Maar het was met vier man onmogelijk opboksen tegen een heel peloton, dat op het glooiiende parcours veel meer snelheid kon maken. Wij voelden de wind, in het peloton voelden ze die niet. Om te winnen hadden wij bij de eerste doortocht 2 minuten moeten hebben", aldus de renner in HLN.

"Maar jammer genoeg kregen we die niet", zegt De Gendt, die wel onder de indruk was van de sfeer op Willunga Hill. "Wat een sfeer. Dit is een van de mooiste aankomstplekken in een heel seizoen. Mensen doen niet onnozel, iedereen is vriendelijk, moedigt je aan, en niemand springt er op de weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties