Trainer van jonge dopingzondaar in het veldrijden stapt uit het leven: "Hij 'prepareerde' mijn zoon voor de cross"

Redactie
| 0 reacties
Trainer van jonge dopingzondaar in het veldrijden stapt uit het leven: "Hij 'prepareerde' mijn zoon voor de cross"

Wielercoach Eddy V. is woensdag uit het leven gestapt nadat zijn 17-jarige renner Fabio Verberckmoes betrapt werd op doping met cortisone. Eddy V. had de jonge veldrijder 'geprepareerd'.

De 17-jarige veldrijder Fabio Verberckmoes kreeg vorige week een brief van het dopingagentschap waarin stond dat hij betrapt was op het gebruik van cortisone na een cross midden december. Een positieve plas, die hij onmiddellijk opbiechtte aan zijn ploegleiding. Zijn ploeg kon niet anders dan de jonge renner ontslagen.

De familie had onmiddellijk door hoe de vork in de steel zat. Fabio had immers nog maar pas een nieuwe coach: Eddy V. "Drie dagen voor de cross in Oleye, waar Fabio betrapt is, is die coach (Eddy V.) hem thuis komen oppikken. Om hem te prepareren met een eerste vitaminespuit", vertelt vader Verberckmoes in Het Laatste Nieuws. "Ik vroeg nog of dat wel mocht, maar hij wuifde mijn bezorgdheid weg."

De waarheid zullen we allicht nooit kennen. Eddy V. stapte woensdag uit het leven. Schuldgevoel voor de positieve dopingplas van zijn jonge renner? Niemand die het kan bevestigen. Er werd immers ook geen afscheidsbrief gevonden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties