Van der Poel begrijpt Niels Albert niet: "Vroeger kwamen onze pa en ik goed met hem overeen, nu zegt hij zelfs geen goeiendag"

Redactie
| 23 reacties
Van der Poel begrijpt Niels Albert niet: "Vroeger kwamen onze pa en ik goed met hem overeen, nu zegt hij zelfs geen goeiendag"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Over acht dagen vindt het WK veldrijden plaats in het Luxemburgse Bieles. Niels Albert heeft een kleine ruzie ontketend tussen de kampen Van Aert en Van der Poel. De Nederlander moet daar eens mee lachen.

"Tussen Wout en mij is er niet echt een probleem. Denk ik toch", zegt Mathieu van der Poel in Het Nieuwsblad. "Niet dat we vrienden zijn. Dat kan niet. Rivalen moeten mekaar altijd een heel klein beetje 'haten'. Dat zorgt net voor die extra drive in de wedstrijd. Wout zelf hoor ik ook nooit klagen. Het is altijd iemand anders die dat doet. En die doet dat nu al een tijdje. Dat is jammer."

Van der Poel verwijst daarmee naar Niels Albert, de ploegleider van Wout van Aert. "Ik begrijp niet hoe Niels zo is kunnen veranderen. Eerst roept hij in de pers dat Wout en ik te lief zijn voor mekaar. Dat is al niet aan hem om zich daarover uit te spreken. Vervolgens begint hij op het BK te morren over de loopstrook die ingekort wordt. Weer klagen. En tot slot gaat hij over mijn pa roepen dat het niet kan dat die het WK-parcours uitstippelt."

Vroeger geen vijanden

"Terwijl Niels heel goed weet dat dat niet waar is", aldus Van der Poel. "Mijn pa en zijn team worden gewoon ingehuurd om een uitgetekend parcours op te bouwen. Hij beslist daar verder niets. Dat is trouwens niets nieuws. Dat Niels zich al maar schrap zet. Volgend jaar op het WK in Valkenburg zal mijn pa dat opnieuw doen. Maar wat mij het meest stoort: Niels wéét dat allemaal. En toch probeert hij zo de boel op te poken."

Nochtans kwamen ex-ploegmaats Albert en Van der Poel goed overeen toen ze nog samen koersten. "Ik keek op naar Niels. Dat maakt het zo jammer. Ik begrijp dat Niels nu in het andere kamp zit. Maar moet je je dan zo gedragen? Want het is niet alleen in de pers, ook naar mijn entourage doet hij zo. Vroeger kwamen onze pa en ik goed met hem overeen, maar nu is het nog te veel voor hem om goeiendag te zeggen tegen ons. Waarom kan Niels niet meer normaal doen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties