Vanthourenhout teleurgesteld: "Hij zocht eigenlijk een gaatje dat er niet was"

Redactie
| 3 reacties
Vanthourenhout teleurgesteld: "Hij zocht eigenlijk een gaatje dat er niet was"

Michael Vanthourenhout werd derde in de Kasteelcross van Zonnebeke, maar echt tevreden kon de renner van Marlux-Napoleon Games daar niet mee zijn. Een valpartij speelde hem namelijk parten.

Daardoor zag Vanthourenhout mogelijk de winst door zijn neus geboord. "Ik weet ook niet hoe die valpartij precies gebeurd is", zei Vanthourenhout. "Ik zat op kop en Clément Venturini wilde mij passeren, maar het gat was misschien net iets te smal en zo haperen we in elkaar. Hij zocht eigenlijk een gaatje dat er niet was, maar het was zeker niet met opzet."

De Fransman had meteen ook al excuses klaar. "Toen we rechtstonden, bood hij ook meteen zijn excuses aan. Dat euvel is voor mij al gepasseerd. Daardoor verloor ik natuurlijk wel de wedstrijd, want ik was gekomen om hier zeker mee te doen voor de overwinning. Ik had ook het gevoel dat ik hier had kunnen winnen", bekent de renner bij HLN.

Zondag opnieuw cross

"Als het dan door een valpartij niet meer lukt dan is dat een beetje zuur, maar ik heb nog kunnen snel terugkeren en voor derde plaats gaan. Ik Het gevoel was zeker goed en hopelijk is het morgen ook zo. Ik had hier inderdaad kunnen winnen, maar de koers is gepasseerd en morgen is het opnieuw cross", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties