Tour-droom van Hilaire Van der Schueren komt uit: "Vier jaar geleden begonnen we van nul"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Tour-droom van Hilaire Van der Schueren komt uit: "Vier jaar geleden begonnen we van nul"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De droom om ooit een WorldTour-ploeg te worden, die had ploegleider Hilaire Van der Schueren ondertussen al even opgegeven. Maar met de wildcard voor de Ronde van Frankrijk is er wel een andere droom uitgekomen voor de ploegleider van Wanty-Groupe Gobert.

"Ik had een goed voorgevoel, maar we moesten toch wachten tot de officiële bevestiging", zegt een tevreden Van der Schueren bij zijn team. "Na de prestaties van vorig jaar is het dik verdiend. Het is de beloning van het harde werk van de laatste jaren. Wij hebben héél hard moeten werken om een ploeg op dit niveau te krijgen."

"Het is de beloning van het harde werk van de laatste jaren"

De ploegleider benadrukt nog eens van hoe ver de ProContinentale ploeg komt. "Dit is een grote stap vooruit. Toen ik hier vier jaar geleden begon, begonnen we van nul. Het doel was om jaar na jaar een stap voorwaarts te zetten en dan zien waar we uitkwamen. In ons vierde jaar hebben we een deelname voor de Tour beet."

"Dit is geweldig nieuws voor Wanty-Groupe Gobert en al onze partners. We zullen een kern van renners maken om daar in juli goed te presteren. Maar ik heb er vertrouwen in", besluit Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties