Nederlandse bondscoach weet het: "Marianne Vos is dé topfavoriete voor goud"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Nederlandse bondscoach weet het: "Marianne Vos is dé topfavoriete voor goud"

De Nederlanders hebben bij de vrouwen heel wat ijzers in het vuur op het komende wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles. Bondscoach Gerben de Knegt ziet één topfavoriete voor het goud: Marianne Vos.

Vos maakte nog niet zo lang geleden haar rentree na bijna twee jaar afwezigheid. Ondertussen schreef ze al enkele overwinningen op haar naam. "Ik denk dat ze opnieuw op haar oude niveau is", opent de Knegt bij Wielerkrant.be. "Ik ben daar erg blij mee. Ze straalt en is gezond."

Nederland heeft natuurlijk wel pech met het uitvallen van wereldkampioene Thalita de Jong. Zij liep een spierscheur op bij haar val in Hoogerheide. "We hebben Thalita die wegvalt, maar dan zijn er ook nog Lucinda Brand en Sophie de Boer. Het WK halen was onmogelijk voor Thalita. Ik heb haar nog gefeliciteerd met haar mooie seizoen in de regenboogtrui."

Geen Thalita de Jong in het Luxemburgse Bieles

"Of Marianne de topfavoriete is voor goud? Dat denk ik haast wel", gaat de bondscoach verder. Van Belgische kant zal het ongetwijfeld van Sanne Cant moeten komen. "Ik denk dat Sanne en andere crossers in deze periode ook een beetje op een frisse Vos botsen. Dan wordt het natuurlijk moeilijker."

Drie (gouden) medailles

Wanneer zal de Knegt tevreden zijn na het WK in Luxemburg? "Voor de start van het seizoen had ik hier graag 3 medailles veroverd. Daar sta ik nog steeds achter, maar dan wel liefst drie gouden", lacht de Knegt. "We staan er goed voor. Maar ik hoop vooral dat het mooie wedstrijden worden, ook al klinkt dat wat cliché."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties