Wout van Aert geeft extra uitleg bij knieblessure: "Kan mijn vorm moeilijk inschatten"

Redactie
| 19 reacties
Wout van Aert geeft extra uitleg bij knieblessure: "Kan mijn vorm moeilijk inschatten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert gaf op de persconferentie van de Belgische ploeg voor het WK veldrijden in Bieles wat meer uitleg over zijn knieblessure. De uittredende wereldkampioen kan moeilijk inschatten in hoeverre hij er zondag nog hinder zal van ondervinden.

Wout van Aert sneerde op de persconferentie naar zijn concullega Kevin Pauwels over het online plaatsen van de resultaten van een dopingtest, dat lees je hier. Maar de uittredende wereldkampioen gaf ook extra uitleg over de knieproblemen waar hij mee sukkelde.

"Mijn probleem aan de knie is begonnen in de week voor de wereldbekercross in Fiuggi (15/1)", zei Van Aert. "Na de wedstrijd heb ik me laten onderzoeken in Herentals bij dokter Toon Claes. Er bleek een ontsteking op de knie te zitten. Ik mocht drie dagen niet fietsen, op donderdag ben ik begonnen met revalidatie-oefeneningen en zwemmen. "

"Maandag ben ik voor het eerst opnieuw op de fiets gekropen. Ik heb nog altijd pijn, maar dat is vooral na de inspanning", aldus de wereldkampioen. Van Aert benadrukte dat hij geen TUE (speciale toelating om bijvoorbeeld een ontstekingsremmer als cortisone te krijgen) gebruikt heeft. "Tijdens het fietsen heb ik er niet veel last van. Maar omdat ik de voorbije weken niet meer gekoerst heb en weinig getraind, weet ik niet hoe ik mijn vorm moet inschatten."

    Corrigeer
    Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

    Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

    Meer nieuws

    Meer nieuws

    Populairste artikels

    Nieuwste reacties