Lotto Soudal wil scoren in Spanje: "Als we Valverde en zijn Movistar-ploeg kloppen, zullen we dicht bij de overwinning zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal wil scoren in Spanje: "Als we Valverde en zijn Movistar-ploeg kloppen, zullen we dicht bij de overwinning zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend rijden 7 renners van Lotto Soudal de Ronde van Murcia en de Clasica de Almeria. Ploegleider Herman Frison hoopt dat zijn ploeg in beide eendagswedstrijden goed voor de dag komt.

"Door beide wedstrijden in het programma op te nemen hebben de renners meer koersdagen in de weekend met het oog op het openingsweekend", legt Frison uit. "Nu volgt deze Spaanse dubbel en volgende week rijden Benoot, Debusschere, Frison, Roelandts en Wallays de Ronde van de Algarve die vijf dagen duurt."

In Murcia rekent Lotto Soudal op drie speerpunten. "Vorig jaar klopte Philippe Gilbert Alejandro Valverde in Murcia. Het was een sprint met een beperkte groep. Morgen zijn Tiesj Benoot, Tony Gallopin en Jürgen Roelandts onze speerpunten. Als we Valverde en zijn Movistar-ploeg kloppen, zullen we dicht bij de overwinning zijn."

Lotto Soudal rekent in beide wedstrijden op Tiesj Benoot

Zondag wacht dan weer een nieuwe wedstrijd. "De Clásica de Almería is een minder lastige wedstrijd en eindigt vaak op een sprint met een grote groep. Zondag rekenen we op Jens Debusschere en Jürgen Roelandts, maar ook Tiesj Benoot en Tony Gallopin kunnen op dergelijk parcours en mooi resultaat neerzetten", besluit Frison.

Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Frederik Frison, Tony Gallopin, Jürgen Roelandts, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties