Van der Poel of Van Aert? "Van der Poel staat net dat ene trapje hoger"

Redactie
| 21 reacties
Van der Poel of Van Aert? "Van der Poel staat net dat ene trapje hoger"
Foto: © photonews

Met de Superprestige in Middelkerke en de Brico Cross van zondag in Hulst staan de laatste klassementscrossen van het seizoen op het programma. Wout Van Aert en Mathieu van der Poel domineerden. Volgens Bart Wellens staat de Nederlander nét een trapje hoger.

"Eigenlijk wijst het zichzelf uit. Samen zorgden ze voor spannende crossen, waarin de beslissing vaak in de laatste of voorlaatste ronde werd geforceerd", opent Bart Wellens in HLN. "Wout pakte de belangrijkste prijzen, Mathieu haalde het in de onderlinge confrontaties."

Natuurlijk had van der Poel pech in het WK der lekke banden. "Maar ik vind dat Mathieu zijn kansen op het WK niet ten volle heeft kunnen verdedigen. Dus moeten die confrontaties het criterium zijn. En staat Van der Poel net dat ene trapje hoger."

Flair en techniek

Ook qua uitstraling haalt de Nederlander het volgens Wellens. "Hij heeft ook iets meer flair en techniek dan Wout, die het moet hebben van het harde werk in zware crossen. Misschien speelt hij die sterke punten ook verder uit in de toekomst. Beperkt hij zich op technische parcours tot volgen en kan hij in een superdag Mathieu kloppen", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties