Afzien voor Van Aert: "Ik dacht: 'waarom vallen ze niet stil?'"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Afzien voor Van Aert: "Ik dacht: 'waarom vallen ze niet stil?'"
Foto: © photonews

Wout Van Aert had het in het Nederlandse Hulst niet onder de markt met thuisrijders Mathieu Van Der Poel en Lars Van der Haar. Hij moest de Nederlanders laten rijden.

"Ik had totaal geen slecht gevoel, maar ik kon niet mee", aldus Van Aert achteraf bij VTM. "Ik zat snel achterop en iedereen had precies zin in een uur á bloc. Normaal gezien ben ik daar ook de coureur voor, maar de conditie was wat minder."

Voorin bleef Van Der Poel vol gas geven. "Ik dacht: 'waarom vallen ze niet stil?' Het was wel een heel mooi parcours." De balkjes zorgden voor problemen bij Van Aert. Hij ging steeds van de fiets, de Nederlanders sprongen er gezwind over.

Halverwege het seizoen had ik de balkjes onder de knie, maar dat gevoel is weg

-Van Aert

"Halverwege het seizoen had ik de balkjes volledig onder de knie, maar de laatste wedstrijden nam ik geen risico en dan is dat goeie gevoel weg. Als ik daar niet op train, spookt dat door mijn hoofd", verklaarde Van Aert zijn onzekerheid.

Hij won nog niet in de regenboogtrui sinds het WK in Bieles. "De kansen worden natuurlijk kleiner en kleiner om te winnen. Gisteren voelde ik mij nog redelijk goed, maar vandaag was het afzien. Ik denk dat er aan de verhoudingen nog weinig zal veranderen, maar ik hoop in Oostmalle, dichtbij huis, goed te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties