Revalidatie gaat de goede kant uit bij Europese kampioen: "Die boom zal ik niet snel vergeten"

Redactie
| 6 reacties
Revalidatie gaat de goede kant uit bij Europese kampioen: "Die boom zal ik niet snel vergeten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts moest na een ongelukkige valpartij in de Wereldbeker van Fiuggi een kruis maken over het WK en de rest van het seizoen. Maar zijn revalidatie gaat steeds meer de goede kant uit.

De Europese kampioen knalde in Fiuggi tegen een boom en liep zo twee breuken op. "Die boom zal ik niet snel vergeten", lacht Aerts tegenover HLN. "Er is daar in Italië heel veel gebeurd op een héél korte tijd. Ik draag momenteel nog de sporen van de val, maar de brace is weg."

"Ik ben afgelopen donderdag nog op controle geweest in het ziekenhuis en daar werd beslist om geen brace meer te dragen. Anders houd ik mijn arm te veel in dezelfde positie. Nu kan ik die tijdens het wandelen al passief bewegen en dat is belangrijk. Om mijn kostuum aan te trekken kreeg ik alvast goeie hulp van mijn vriend en mijn ouders", klinkt het.

Eenwieler en kinesist

Op sociale media was wel al te zien hoe Aerts op een eenwieler zat. "Zo'n speeltje heeft geen stuur en net een stuur vastpakken, is het allermoeilijkste nu. Ik heb dan maar met een eenwieler geprobeerd, maar zal nog heel hard moeten oefenen. Vrijdag heb ik een eerste keer echt gewerkt bij de kinesist. Half maart hoop ik met de fiets mijn eerste 'toertjes' te maken", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties