Freddy Maertens wacht nog steeds op 150.000 frank van Roger De Vlaeminck...

Redactie
| 6 reacties
Freddy Maertens wacht nog steeds op 150.000 frank van Roger De Vlaeminck...
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Freddy Maertens heeft maandag de leeftijd van 65 lentes bereikt. De voormalige sprinter heeft een mooi palmares bij elkaar gereden, maar wacht wel nog steeds op geld van zijn ex-collega Roger De Vlaeminck.

Het gaat om de Ronde van Vlaanderen van 1977, die Roger De Vlaeminck op zijn naam schreef. Maertens en De Vlaeminck hielden het toen op een akkoordje en de snelle Maertens ging niet in de achtervolging op 'Mister Paris-Roubaix'. Zo bleef De Vlaeminck, die Maertens een riante som had beloofd, uit de greep van het peloton.

300.000 Belgische frank

"De Vlaeminck zou mij 300.000 frank (7.500 euro) betalen", aldus Maertens in HLN. "Dat waren we overeengekomen. Hij bracht mij dat eerste deel van 150.000 frank gewikkeld in bruin papier en plastic. Daarmee kon ik mijn ploegmaats Michel Pollentier en Marc De Meyer betalen. Veertien dagen later zou ik mijn deel krijgen, de andere helft."

"Nooit over geld gesproken"

"Dat gebeurde niet. Ik belde met Roger. Hij zei: 'Ge zijt zot, we hebben nooit over geld gesproken'. 'Welke dommekloot rijdt er dan met jou naar de meet?', zei ik. Niemand doet dat gratis. Roger reed die dag niet goed, hè. Onlangs, met de cross in Ruddervoorde heb ik Roger er nog een keer naar gevraagd. 'Roger, wij moeten nog iets vereffenen.'

Maar De Vlaeminck volgens Maertens zijn afspraak dus niet nagekomen. "'Zijt ge daar weer, ja?', zei hij. Roger zal nu weer kwaad zijn op mij. Dat geeft niet. Hij is ook kwaad op Tom Boonen, omdat die zijn record in Roubaix gaat breken. Spijtig dat Tom zich vorig jaar heeft laten insluiten op de piste van Roubaix. Hetgeen De Vlaeminck laat schrijven, dat kan ik niet verdragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties