Interview Wie was nu dé winnaar van het veldritseizoen? "Mathieu won meer, maar ging ook af als een gieter"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Wie was nu dé winnaar van het veldritseizoen? "Mathieu won meer, maar ging ook af als een gieter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldritseizoen werd gedomineerd door Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel. Zoals verwacht. Maar wie is nu de uiteindelijke winnaar? We legden het voor aan drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken.

Het blijkt een erg moeilijke stelling. "Van Aert won het WK, de DVV-Trofee en de Wereldbeker. Van der Poel won enkel de Superprestige. Wat dat betreft lijkt Van Aert de winnaar van het seizoen", aldus Vervecken in een gesprek met Wielerkrant.be.

Toch is er een grote maar. "Als je de onderlinge duels bekijkt wint Mathieu daar 80% van als hij geen pech had. In de perceptie van dit seizoen zal Mathieu de betere zijn, maar binnen vijf en tien jaar tellen alleen die titels en klassementen."

Mathieu won 80% van de onderlinge duels zonder pech

-Erwin Vervecken

De laatste weken is de vorm van Van der Poel hallucinant. "Het is het typische fenomeen. Wout heeft zijn klassementen en het WK al binnen, dan treedt er altijd decompressie op. Terwijl Mathieu gefrustreerd is dat hij dat WK niet won."

Moet Van Aert zich zorgen maken voor volgend seizoen? "Dat is opnieuw een ander seizoen, daar kan je weinig over zeggen. Wel dit: als Mathieu won, was Wout heel vaak tweede. Als Mathieu niet won, was hij een paar keer vijftiende en ging hij af als een gieter."

Van Aert is als Nys, heel regelmatig. Zo win je de klassementen

-Erwin Vervecken

"Wout is meer een Sven Nys, als hij niet wint, is hij vaak tweede of derde. Met die regelmaat win je de klassementen. Hij laat heel weinig punten liggen en presteert op een constant niveau. Al kan Mathieu mits een betere basis (hij was in het begin van het seizoen geblesseerd) die inzinkingen vermijden", sloot Vervecken af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties