Wellens al vroeg op seizoen in topvorm: "Elk jaar stappen vooruit zetten, Strade Bianche is m'n eerste doel"

Redactie
| 15 reacties
Wellens al vroeg op seizoen in topvorm: "Elk jaar stappen vooruit zetten, Strade Bianche is m'n eerste doel"

Hij heeft acht koersdagen op de teller en al drie overwinningen beet. Tim Wellens is als een raket aan het nieuwe wielerseizoen beginnen. En hij kan nog beter, zo zegt de 25-jarige Limburger van Lotto-Soudal.

Na twee zeges op Mallorca won Tim Wellens afgelopen zondag ook de slotrit van de Ruta del Sol. Vorig jaar had hij een heel jaar nodig om drie koersen te winnen. "Door mijn verhuizing naar Monaco heb ik nu elke dag mijn trainingen kunnen afwerken, omdat het weer hier altijd goed is. Dit waren al drie mooie overwinningen, maar de belangrijkste koersen moeten nog komen, dat mogen we niet vergeten", zegt Wellens aan Sporza.

De Strade Bianche is de eerste wedstrijd die Wellens heeft aangestipt. "Ik heb die koers nog nooit gereden, maar ik hoor van iedereen dat het zo'n mooie wedstrijd is. In de jeugd reed ik wel al op grindwegen en dat is me goed bevallen." Tim Wellens begint aan zijn vijfde seizoen in het profpeloton. Hij hoopt dat er dit jaar eindelijk een vette vis inzit. "Ik droom er al lang van een monument te winnen."

Stap vooruit

"Ik weet niet of dat dit jaar zal lukken, maar hopelijk toch de komende jaren. Ik denk nog niet dat ik nu al aan mijn top zit. Ik hoop in de loop van het seizoen nog beter te worden. Maar over deze vorm mag ik al niet klagen. Met deze vorm zal ik goed voor de dag komen in de Strade Bianche. Uiteindelijk is mijn doel om elk jaar een stap vooruit te zetten. Ik merk dat dat dit jaar toch weer gelukt is", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties