Team Movistar heer en meester na eerste dag Hammer Series

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Team Movistar heer en meester na eerste dag Hammer Series

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Movistar begint zaterdag als leider aan het tweede deel van de Hammer Series. Op de eerste dag - de Hammer Climb - was de Spaanse formatie heer en meester op en rond de Vaalserberg.

De Spaanse ploeg van Carlos Betancur pakte gedurende de hele dag het meeste punten in Nederlands Limburg. Er werden 11 rondjes gereden, Betancur pakte al bij de derde passage met dubbele punten voor een grote hoeveelheid punten. Ook Tao Geoghegan Hart van Team Sky bezorgde zijn Britse formatie veel punten.

Bij de tweede passage bij dubbele punten werden de rollen omgedraaid en pakte Hart de punten voor Betancur. Giro-winnaar Tom Dumoulin werd daar derde. In het slotrondje, waar er voor dubbele punten gestreden werd, toonde Belgisch kampioen tijdrijden Victor Campenaerts zich.

Opnieuw Betancur

Hij werd in de slotkilometer echter nog bijgehaald door Betancur, die de dominantie van Movistar zo helemaal verzilverde. Movistar eindigde overtuigend als eerste voor Team Sunweb en Team Sky. De Spaanse ploeg heeft zo 15 bonificatieseconden beet. Quick-Step Floors was de eerste Belgische ploeg op een 7e plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties