Meersman moest stoppen na hartprobleem, maar heeft nu nieuwe uitdaging op oog

Meersman moest stoppen na hartprobleem, maar heeft nu nieuwe uitdaging op oog
Foto: © photonews

Gianni Meersman moest deze winter noodgedwongen de fiets aan de haak hangen wegens hartritmestoornissen. Pech voor de renner, al heeft hij het ondertussen al een plaatsje kunnen geven. En misschien wil hij wel terugkeren naar het peloton ...

"Volgens de ene dokter kan ik niet meer wielrennen, volgen de andere wel nog. Maar ik wil geen risico nemen, ook al is er maar 5% kans op een complicatie ... Ik doe het niet meer", was Meersman altijd openlijk over zijn probleem.

Maar het peloton definitief vaarwel zeggen? Dat is nog iets anders. "Ik zou een goede ploegleider zijn", hint hij in Het Nieuwsblad richting een nieuwe uitdaging binnen de wielerwereld.

Meersman heeft ook zijn licentie verkregen om als sportdirecteur aan de slag te gaan. Dat nieuws maakte hij zelf wereldkundig via Twitter. "Ik heb de cursus gevolgd in Gent. Volgende week stel ik een mail op om naar alle ploegen te sturen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Ik denk dat ik de ideale man ben om jonge renners te begeleiden, te motiveren. Maar of ik bij een groot team, continentaal team of een jongerenteam terechtkom? Dat weet ik nog niet, maar ik ga het wel proberen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties