Saaie Tourritten? Boonen is duidelijk: "Het is als in den bak zitten"

Redactie
| 8 reacties
Saaie Tourritten? Boonen is duidelijk: "Het is als in den bak zitten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat deze Tour de France niet het meeste spektakel brengt, is het understatement van de dag. Met de sprintersetappes die er nu opzitten, kunnen we wat beterschap verwachten.

Want tot nu toe kregen we altijd hetzelfde liedje. "Het is de logische gang van zaken nu, dat Kittel de sprint wint. Maar je kunt toch alleen blij zijn met zo'n sterke sprinter die een klein beetje de show verzorgt. De tegenstand is wel minder. Voor zo'n rit ga ik ook niet de hele dag voor tv zitten, maar ook voor de renners zelf kan zo'n rit saai zijn", aldus Tom Boonen in Het Laatste Nieuws.

Boonen weet waarover hij spreekt. "Als ze effectief bij de start met twee man wegrijden, dat je heel de dag 35 of 40 km per uur rijdt, had ik soms het gevoel dat een rit wel dertig uur zou duren. Hoe de tijd dan passeert? Dat is dan zoals in 'den bak' zitten, zeker? Rustig de tijd laten gaan."

Ongezellig, met acht of negen achter elkaar

-Tom Boonen

Een babbeltje slaan is ook niet altijd mogelijk. "Het probleem in de Tour is wel dat je vaak niet gewoon in een compact peloton rondrijdt, maar dat je in een lint blijft hangen. De ploegen willen gegroepeerd blijven en vooraan in het peloton rijden ze met zeven, acht of negen man achter elkaar. Dan is het ongezellig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties