Dylans Teuns kwam zelf uit befaamde BMC Development Team: "Je investeert zo lang in die talenten en dan worden ze weggekaapt..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dylans Teuns kwam zelf uit befaamde BMC Development Team: "Je investeert zo lang in die talenten en dan worden ze weggekaapt..."

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het BMC Development Team houdt na dit seizoen op met bestaan. Een spijtige zaak, want heel wat jonge renners (en Belgen) groeiden zo door naar BMC. Denk maar aan Loïc Vliegen, Dylan Teuns en recent nog de jonge Nathan Van Hooydonck.

Dylan Teuns, afgelopen week nog tweevoudig ritwinnaar en eindwinnaar in de Ronde van Wallonië, vindt het een spijtige zaak. "Voor heel veel jonge gasten die er op dit moment rijden en nog geen profcontract hebben, is dat een heel spijtige zaak", opent Teuns bij Wielerkrant.be. "In mijn ogen was het de laatste vier of vijf jaar de beste beloftenploeg die er was. Zeker qua structuur."

Ploegmanager Jim Ochowicz wil niet meer investeren in renners die uiteindelijk toch voor andere ploegen kiezen. "Jim is niet tevreden dat renners door andere ploegen worden weggehaald. Dat is niet meer dan logisch. Hij investeert twee tot vier jaar om jonge gasten naar zijn ploeg te laten doorstromen. Je wilt daar de vruchten plukken en als die dan weggekaapt worden..."

Opleidingsvergoedingen?

Wat is de oplossing om die trend tegen te gaan? "Dat is iets voor de UCI. Maar Patrick Lefevere heeft hetzelfde meegemaakt. Er is dus duidelijk een probleem. Opleidingsvergoedingen? Moeilijk te zeggen, maar er kan ook een reglementering komen dat ze niet kunnen weggaan. BMC krijgt altijd de eerste keuze, maar als ze overklast worden, valt er weinig aan te doen", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties