Greg Van Avermaet legt uit waarom hij tevreden is met 8e plek in San Sebastian

Redactie
| 0 reacties
Greg Van Avermaet legt uit waarom hij tevreden is met 8e plek in San Sebastian

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet was de eerste Belg in de Clasica San Sebastian op een 8e plek. Op de slotklim ging het tempo te snel voor de BMC-renner, maar Van Avermaet was achteraf toch tevreden met die ereplaats.

Toen Landa en co versnelden op de slotklim, had Van Avermaet geen antwoord in huis. "Ik zat waar ik moest zitten op die klim", legt hij uit. "Maar die is altijd net iets te lastig. Ik vond dat ik er deze keer beter over reed dan vorig jaar. In eendagskoersen kan ik zo’n steile pentes wel aan."

"Maar als die lichtgewichten nog een versnelling in huis hebben, moet ik blijven zitten. Ik heb nu eenmaal mijn gewicht van moeder natuur gekregen", vervolgt de Waaslander in HNB. Maar die achtste plek stemde Van Avermaet dus zeker en vast tevreden. "Achtste. Dit is wat ik vooraf wilde."

'Normaal 7e'

"Ik wist niet goed hoeveel renners er nog voor ons zaten. In de achtervolging was de samenwerking niet te best. We lieten nog die twee mannen rijden. Ik begin dan ook nog iets te laat aan mijn sprint. De zevende plaats moest normaal wel gelukt zijn. Als ik naar hier kom, weet ik dat het is voor een dichte ereplaats. Ik ben dus tevreden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties