Net geen winst voor Lotto Soudal in San Sebastian: "Ontgoochelend om voor het tweede jaar op rij tweede te worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Net geen winst voor Lotto Soudal in San Sebastian: "Ontgoochelend om voor het tweede jaar op rij tweede te worden"

Lotto Soudal kon de matige Ronde van Frankrijk nét niet doorspoelen met winst in de Spaanse Clasica San Sebastian. Fransman Tony Gallopin legde beslag op de tweede plek. En dat al voor het tweede jaar op rij.

"De ploeg heeft de hele dag uitstekend werk geleverd", opent de Fransman bij zijn ploeg. "Tiesj, Jelle en ik bevonden ons in een goede positie bij het opdraaien van de laatste beklimming. De benen voelden erg goed aan. Toen Landa versnelde ben ik gevolgd. Ik ken de klim en wist dat de laatste driehonderd meter minder steil waren, dus ging ik vol mee."

Gallopin en Landa reden even samen op kop, maar die laatste wist dat de latere winnaar er nog aankwam. "Jammer genoeg reed Landa’s ploegmaat Kwiatkowski achter ons, waardoor Landa niet wilde meewerken met Mollema en mij. Toen kwam ook Dumoulin erbij en zaten er dus twee Nederlanders in de groep. Ik had schrik dat die ook zouden samenwerken."

"Ik ben de sprint vroeg aangegaan, misschien iets te vroeg"



​De Lotto Soudal-renner sprintte uiteindelijk naar de tweede plek. "Nadat Kwiatkowski was teruggekeerd in de afdaling heb ik me gefocust op de sprint. Ik ben de sprint vroeg aangegaan, misschien iets te vroeg. Maar goed, Kwiatkowski was de snelste, dus ik kan dit wel plaatsen. Al is het wel een ontgoocheling om voor het tweede opeenvolgende jaar tweede te worden in deze wedstrijd", besluit Gallopin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties