OFFICIEEL: Transfer van Jürgen Roelandts is helemaal rond

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Transfer van Jürgen Roelandts is helemaal rond

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkele weken geleden stond het tijdens de Tour de France al zo goed als vast dat Jürgen Roelandts Lotto Soudal na dit seizoen zou verlaten voor BMC. En de ploeg van Greg Van Avermaet heeft de transfer nu ook officieel gemaakt.

Roelandts reed heel zijn profcarrière al voor Lotto, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Eerst en vooral wil ik Lotto bedanken voor de kansen die ik de afgelopen tien jaar heb gekregen", zegt Roelandts. "Maar ik had het gevoel dat ik op zoek moest naar iets nieuw. En ik was al geïnteresseerd in BMC omdat ik mijn tijdrijderscapaciteiten wil verbeteren en een rol in het voorjaar kan spelen."

"Ik heb in het verleden al bewezen dat ik mij snel kan aanpassen en op verschillende terreinen uit de voeten kan. Het zal de eerste keer zijn in mijn carrière dat ik voor een andere ploeg rijd, dus ik hoop dat ik me snel kan integreren en mijn bijdrage kan leveren voor nieuwe successen."

Voorjaar

Roelandts zal uiteraard een belangrijke rol spelen in de voorjaarsklassiekers voor Van Avermaet. "Dat is elk jaar mijn grote doel. Ik wil Greg, die al bewezen heeft dat hij die koersen kan winnen, helpen. En als ik zelf de kans heb om te winnen, dan zou dat een droom zijn", besluit Roelandts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties