Denemarken opnieuw aan het feest in eigen land, landgenoot eindigt 8e bij de beloften

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Denemarken opnieuw aan het feest in eigen land, landgenoot eindigt 8e bij de beloften

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook de beloften hebben in Herning hun EK achter de rug. Het was thuisrijder Casper Pedersen die met de gouden medaille aan de haal ging. Jasper Philipsen was de eerste Belg op een achtste plek.

Na een moeilijke openingsfase met heel wat valpartijen ontstond er dan toch een kopgroep met vier renners. Daarbij één Belg: Robbe Ghys. Het viertal werkte goed samen, maar werd halfverwege de koers toch opgeslorpt door het peloton.

Belgen actief

Ook Senne Leysen - die de tijdrit al had gereden - en Jasper Philipsen probeerden het, maar ook zij raakten niet weg uit het peloton. Vier renners slaagden daar wél in. Benoît Cosnefroy (Frankrijk), Marc Hirschi (Zwitserland), Casper Pedersen (Denemarken) en Petr Rikunov (Rusland) gingen er vandoor.

Het peloton kwam nog erg dichtbij en dus ging Pedersen van ver de sprint aan. Hij hield zijn inspanning vol en bezorgde Denemarken reeds de vierde gouden plak op dit EK. Het zilver was voor Cosnefroy, Hirschi moest zich tevreden stellen met brons. Philipsen was uiteindelijk de eerste Belg op een achtste plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties