Lotto Soudal met ijzersterk geheel naar BinckBank Tour: "Ons grote doel is het winnen van een etappe"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met ijzersterk geheel naar BinckBank Tour: "Ons grote doel is het winnen van een etappe"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van maandag 7 augustus tot en met zondag 13 augustus staat in België en Nederland de BinckBank Tour op het programma. Lotto Soudal levert een sterke selectie af met vijf landgenoten én sprinter André Greipel.

Greipel wordt vanzelfsprekend uitgespeeld in de sprintersetappes. De Duitser heeft wat goed te maken na zijn teleurstellende Tour. Maar met onder meer Gallopin, Wellens en Benoot heeft Lotto Soudal ook enkele jongens voor het klassement en de lastigere ritten. Al blijft het eerste doel gewoon een ritzege.

"We beschikken over een veelzijdige ploeg waarmee we moeten meespelen in de sprint, in vluchtersetappes en in de heuvelritten", opent ploegleider Herman Frison bij de ploeg.

Kan André Greipel revanche nemen na zijn matige Tour?

"Ons grote doel is het winnen van een etappe en dat kan gebeuren op de verschillende types parcours die we volgende week voorgeschoteld krijgen. In ons team rijden een aantal renners die een goede eindrangschikking kunnen ambiëren, in de loop van de week zal duidelijk worden wie we daarvoor kunnen uitspelen."

De selectie van Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Tony Gallopin, André Greipel, Nikolas Maes, Marcel Sieberg, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties