Lotto Soudal met vrijbuiters én De Gendt naar de Vuelta: "Erop gebrand om na ritzeges in de Giro en Tour ook in de Vuelta te winnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Lotto Soudal mikt in de Vuelta op ritwinst met heel wat vrijbuiters

Lotto Soudal met vrijbuiters én De Gendt naar de Vuelta: "Erop gebrand om na ritzeges in de Giro en Tour ook in de Vuelta te winnen"

Binnen drie dagen gaat in het Franse Nîmes de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Voor het Belgische Lotto Soudal staat de Vuelta vooral in het teken van ritwinst. Dat is volgens ploegleider Mario Aerts het grote doel.

Jens Debusschere zal alvast uigespeeld worden in de sprints, al zijn er maar vier kansen voor de sprinters. "Jens is onze sprinter van dienst", vertelt Mario Aerts. "Er zijn vier kansen voor de pure sprinters deze Vuelta: de tweede, vierde, dertiende en twintigste rit. In een aantal lastigere etappes kan Jens mogelijk overleven en aan de meet ook meesprinten voor de zege."

Geen klassement voor Monfort

Monfort gaat in tegenstelling tot de voorbije jaren niet voor een mooie eindnotering. "Maxime gaat geen klassement rijden, maar ritwinst nastreven. Hij kan zich op bepaalde dagen in de grupetto zetten en zo energie sparen om tijdens andere ritten fris in de aanval te trekken."

"Met Bart De Clercq mikken we eveneens op een etappezege, er zijn ook voor hem voldoende dagen waarop hij zijn kans kan wagen. Hetzelfde geldt voor Thomas De Gendt. Hij is erop gebrand om na ritzeges in de Giro en Tour ook in de Vuelta te winnen.”

Sander Armée krijgt een vrije rol

Met Sander Armée is er nog een renner die bergop zijn mannetje kan staan. "Sander Armée zette dit seizoen al mooie prestaties neer in de Vierdaagse van Duinkerken en de Ronde van Noorwegen. Hij werd er voor het eerst als klassementsman uitgespeeld."

"In deze Vuelta krijgt hij een vrije rol. Sander kan bergop aanklampen en we zullen zien hoever dat hem brengt in de Vuelta. We plakken er helemaal geen plaats op, maar zien waar het schip strandt; er is geen druk", besluit Aerts bij de ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties