Dan toch nog een afscheid in schoonheid voor vertrekkende Marcel Kittel?

Redactie
| 0 reacties
Dan toch nog een afscheid in schoonheid voor vertrekkende Marcel Kittel?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel blonk uit in de afgelopen Ronde van Frankrijk, waar hij vijf ritten won. Maar de laatste weken heeft de blonde Duitser nog amper meegedaan voor ritwinst. Toch is hij nog steeds kandidaat voor de WK ploegentijdrit.

Kittel vertrekt na dit seizoen bij Quick-Step Floors, maar wil graag in schoonheid afscheid nemen met een tweede gouden plak op rij in de ploegentijdrit. Afgelopen weekend gaf hij telkens op in de Brussels Cycling Classic en de GP Fourmies, toch laat ploegleider Tom Steels hem nog niet vallen.

"Marcel rijdt nog niet zo sterk als we gehoopt hadden", aldus Steels in HNB. "Mocht het WK opnieuw in Qatar gereden worden, was Marcel er ­zeker bij. Maar dit parcours bevat enkele knikjes. Het valt nog af te wachten of hij daar zal overleven. De conditie is ook niet allesbepalend. Het draait ook om de techniek. Marcel is een geboren tijdrijder, wat dat betreft is hij top."

Verrassende Fransman?

Steels maakt deze week de namen bekend voor de ploegentijdrit. Een mogelijke kanshebber voor een selectie is de jonge neo-prof Remi Cavagna. "Remi is heel sterk, maar in zo'n ploegentijdrit draait het ook om druk. Bij jongere renners is de kans om mentaal te breken dan groter dan bij een ervaren man als Marcel", weet de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties