Amper 5 maanden op de fiets en nu al het Belgische goudhaantje: "Gilbert? Ik ben meer een type Alaphilippe"

Redactie
| 0 reacties
Amper 5 maanden op de fiets en nu al het Belgische goudhaantje: "Gilbert? Ik ben meer een type Alaphilippe"
Foto: © photonews

Of hoe het in een jonge carrière snel kan verkeren. De 17-jarige Remco Evenpoel was voorbestemd om voetballer te worden, maar maakte de laatste maanden vooral furore op de fiets. Op het WK in Noorwegen is hij één van de Belgische speerpunten bij de junioren.

Evenepoel is de zoon van ex-renner Patrick Evenepoel, maar leek op weg naar een carrière als profvoetballer. Evenepoel, ex-Anderlecht, PSV en jonge Rode Duivel, hield het voetballen echter voor bekeken en koos dan maar voor de fiets. "Ik heb een talent meegekregen dat ik moet koesteren", vertelt hij. "Ik ga er dan ook voluit voor. Ik ben een echte ronderenner: ik kan goed klimmen en tijdrijden."

"Ook de heuvelklassiekers kan ik aan. Ik kan heel lang hoge wattages trappen en hoe langer de inspanning, hoe liever. Op nijdige hellingen ben ik ook explosief. Zoals Gilbert? Ja, maar ik kan langere hellingen ook aan. Ik zou mij toch meer vergelijken met Julian Alaphilippe. Alleen op kasseien rijden gaat mij niet af", aldus Evenepoel in HNB.

WK

Op het WK wordt Evenepoel uitgespeeld als kopman. "Het parcours is toch vrij heuvelachtig. En er zit toch een klim van 2 kilometer in. En het mag slecht weer zijn. Wat mij betreft: hoe zwaarder, hoe beter. Ik kan op het einde van de koers ook altijd iets meer, ik heb dat tikkeltje extra", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties