Mathieu van der Poel rijdt de concurrentie aan flarden in eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel rijdt de concurrentie aan flarden in eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen

Mathieu van der Poel is in stijl aan het nieuwe veldritseizoen begonnen. In de Brico Cross van Eeklo liet hij Van Aert en zijn andere concurrenten al na anderhalve ronde achter zich. De Nederlander won, Michael Vanthourenhout werd knap tweede.

De grote namen hadden hun start niet gemist op de eerste afspraak van het seizoen. Laurens Sweeck dook als eerste de eerst bocht in, de andere toppers volgden goed. Maar na een kleine twee ronden was de vogel vooraan al gaan vliegen. Van der Poel reed weg van de rest en Van Aert en co moesten in de achtervolging.

Onemanshow

Van der Poel ging geen geschenken uitdelen en de Nederlander hield woord. Hij liep steeds verder uit op het viertal Sweeck, Van Aert, Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout. Later in de wedstrijd kwam ook de traag gestarte Kevin Pauwels nog aansluiten.

Al snel werd het duidelijk dat enkel pech van der Poel nog van winst kon houden. En die pech kwam er niet, waardoor van der Poel alle tijd had om het zegegebaar te maken in Eeklo. In de strijd om de tweede plek lieten Vanthourenhout en Sweeck wereldkampioen Van Aert achter.

Het duo had een voorsprong van om en bij de 10 seconden, maar Van Aert kwam in de laatste ronde toch nog bij de twee achtervolgers. De twee moesten een gaatje laten op Vanthourenhout, die op zijn fiets over de balkjes ging. Maar Van Aert reed nog sterk door de zandstrook en ging toch nog op en over Vanthourenhout. Van Aert werd tweede, Vanthourenhout derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties