Vreemde editie van de Kustpijl: "Ik ben dan maar een taverne binnengereden en heb er 3 koffies gedronken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jérome Baugnies ging door vreemd koersverloop in de Kustpijl dan maar drie koffies drinken

Vreemde editie van de Kustpijl: "Ik ben dan maar een taverne binnengereden en heb er 3 koffies gedronken"

De editie van de Kustpijl van dit jaar kende een bijzonder vreemd verloop. Door een gebrek aan seingevers werd de start twee uur uitgesteld en moest er slechts 124 kilometer afgelegd worden. Nummer 3 Jérome Baugnies ging dan maar enkele koffies drinken.

"Iedereen stond klaar aan de start toen we te horen kregen dat de wedstrijd werd uitgesteld", vertelt Jérome Baugnies. "Ik ben dan maar een taverne binnengereden en heb er 3 koffies gedronken. Twee uur heb ik er gezeten, en dan konden we toch van start gaan."

'Niet in het voordeel'

Maar er werd dan toch nog gekoerst. "Uiteindelijk ben ik wel blij dat de wedstrijd doorging, maar dat het slechts 124 kilometer was, speelde niet in mijn voordeel", aldus de renner van Wanty-Groupe Gobert. "Ik ben wel en niet tevreden met mijn podiumplek. De koers verliep goed en op het einde reden we met zeven renners naar de meet. Op de Wandelaar keek iedereen naar mij, daarom ben ik blijven zitten."

Uiteindelijk was het ook een vreemde sprint, waarin Baugnies dus derde werd. "De Noor Ole Forfang zette de spurt al in op 700 meter van de meet. Ik reageerde maar hield wat later de benen stil. Jans ging er dan over en ik raakte te laat pas op volle snelheid. Door de wat vreemde actie van de Noor moest ik genoegen nemen met een derde plek", besluit onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties