Patrick Lefevere weet waarom Chris Froome absoluut het groen wou: "Maar de manier waarop was er ver over"

Redactie
| 0 reacties
Patrick Lefevere weet waarom Chris Froome absoluut het groen wou: "Maar de manier waarop was er ver over"

Geen groene trui voor Matteo Trentin in de Ronde van Spanje. De Italiaan van Quick-Step Floors, goed voor vier ritzeges, moest zijn trui in extremis nog afstaan aan eindwinnaar Chris Froome. Patrick Lefevere weet waarom.

Froome deed er alles aan om naast de rode ook nog de groene trui binnen te halen. "Aan die puntentrui zaten ook 100 WorldTour-punten vast", legt Patrick Lefevere uit in Het Nieuwsblad. "Team Sky won nog nooit de WorldTour per ploeg en zag de kans schoon om ver over ons te wippen en zich straks ook als de beste ploeg te laten kronen."

Quick-Step Floors stond al een heel seizoen lang aan de leiding, maar Sky gaat wellicht met de eindzege lopen. "In de nieuwe ranking liggen ze na de eindzege van Froome, de verloren punten van het groen en de 140 punten die we niet incasseerden omdat David De la Cruz zaterdag nog uitviel ineens 396 punten voor. Die kloof kunnen we nog moeilijk dichten, want aan het WK ploegentijdrijden hangen geen WorldTour-punten vast."

"Het is niet Froome die het ons lapte, maar Elia Viviani"

"Ik zie het anders: het is niet Froome die het ons lapte, maar Elia Viviani, die openbloeide vanaf de dag dat hij bij ons een contract voor volgend jaar tekende. Maar ik heb ook begrip voor Froome dat hij alsnog achter die punten ging. Het siert hem als toprenner, maar de manier waarop was er ver over. Twee keer kwakte hij Yves Lampaert uit het wiel van Trentin", aldus Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties