Quick-Step Floors met drie Belgen naar WK ploegentijdrit, maar één opvallende naam blijft thuis

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quick-Step Floors met drie Belgen naar WK ploegentijdrit, maar één opvallende naam blijft thuis

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft de selectie bekendgemaakt voor de WK ploegentijdrit. De Belgische ploeg van Patrick Lefevere selecteerde drie Belgen, maar laat met de vertrekkende Duitse sprinter Marcel Kittel een opvallende naam thuis.

Quick-Step Floors is zoals altijd één van de topfavorieten voor goud op het WK. Met Julien Vermote, Philippe Gilbert en Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert gaan er drie Belgen mee. De overige renners in de selectie zijn hardrijders Bob Jungels, Niki Terpstra en de Nieuw-Zeelander Jack Bauer.

Geen Kittel

Eén opvallende naam is er niet bij: Marcel Kittel. De Duitser won in juli nog vijf ritten in de Ronde van Frankrijk, maar kende daarna enkele moeizame weken. Ploegleider Tom Steels gaf vorige week aan dat Kittel nog geselecteerd kon worden, maar de naar Katusha-Alpecin vertrekkende sprinter is er dus niet bij.

"We komen met een heel sterke en goed voorbereide ploeg naar het WK", aldus Steels. "We hebben enkele ervaren renners en jongens die er al bij waren toen we wereldkampioen werden. We geloven dus in onze kansen om opnieuw een sterk resultaat neer te zetten."

De selectie van Quick-Step Floors: Jack Bauer, Philippe Gilbert, Bob Jungels, Yves Lampaert, Niki Terpstra en Julien Vermote (Laurens De Plus is de eerste reserve)

Geen Marcel Kittel in het Noorse Bergen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties