Bergen 2017: Gaat Peter Sagan voor dé primeur?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bergen 2017: Gaat Peter Sagan voor dé primeur?

Zondag is het eindelijk zover. De mannen strijden in het Noorse Bergen om de regenboogtrui. Met Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert heeft ons land twee topfavorieten, maar Peter Sagan kan dan weer voor dé primeur zorgen.

Niemand slaagde er ooit in om zich drie keer op rij tot wereldkampioen wielrennen te kronen. Een unieke kans dus voor Sagan. Op het zware parcours in Noorwegen - waar Salmon Hill de scherprechter wordt - is Sagan dé topfavoriet voor goud.

Maar de concurrentie lijkt groter dan ooit, want heel wat favorieten zijn aangeduid. Ons land heeft Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, maar ook enkele schaduwkopmannen zoals Belgisch kampioen Oliver Naesen, Jasper Stuyven en Tim Wellens. En die laatste houdt wel van natte weersomstandigheden. Nét daarvoor moet je in Bergen zijn.

De vraag is vooral of Gilbert en Van Avermaet die extra procentjes nog hebben na een lang maar succesvol seizoen. Maar ook in de andere landen zijn er heel wat favorieten. Michal Kwiatkowski, bijvoorbeeld. De Pool won dit seizoen al de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Clasica San Sebastian. Een behoorlijke klimmer en ook nog snel aan de meet.

De Australiërs hebben dan weer ene Michael Matthews, de man die het groen veroverde in de Tour. Na Sagan en Fernando Gaviria mogelijk de snelste favoriet in Bergen. Hoewel ook Matteo Trentin, die vijf ritten won in de Vuelta, niet vies zal zijn van een sprint met een grote groep. Voor de jonge Gaviria wordt het afwachten of hij 276 - of is het nu 267? - kilometer kan verteren.

Over Julian Alaphilippe is er tenslotte nog weinig verteld. De Fransman van Quick-Step Floors zag een groot deel van zijn seizoen de mist in gaan door een knieblessure en operatie. Maar Alaphilippe zal zich ongetwijfeld goed hebben voorbereid en is zeker en vast een kanshebber op het podium zondag.

De favorieten van Wielerkrant.be:

**** Peter Sagan
*** Michal Kwiatkowski en Michael Matthews
** Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Edvald Boasson Hagen
* Matteo Trentin, Fernando Gaviria, Julian Alaphilippe en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties