Niels Albert over de man die ooit 'grote broer of vaderfiguur' was: "Die onduidelijkheid heeft onze relatie toen helemaal verziekt"

Redactie
| 0 reacties
Niels Albert over de man die ooit 'grote broer of vaderfiguur' was: "Die onduidelijkheid heeft onze relatie toen helemaal verziekt"
Foto: © photonews

Dat de relatie tussen ex-crosser Niels Albert en voormalig ploegmanager Christoph Roodhooft al een tijdje bekoeld is, is een publiek geheim. De voormalige wereldkampioen veldrijden kwam er nog eens op terug.

"Als ik Christoph tegenkom op een cross, is dat ongemakkelijk", zegt Albert in HNB. "Ik zal zeggen: tot vorig seizoen gebeurde er niks. Geen hand, geen goeiedag. Maar voor de eerste cross in Eeklo stuurde hij dit jaar een bericht omdat hij ook over mijn operatie had gehoord. Amai, dat was schrikken, zoiets. We zijn wat sms'en beginnen te sturen heen en terug. Ik heb gezegd: Christoph, dat is nu al drie jaar geleden allemaal. Zouden we dat niet vergeten en normaal doen tegen elkaar? Sindsdien zeggen we toch al Hey."

"Maar ik ben niet kwaad op Christoph"

Het blijft moeilijk voor beide heren om hun goede relatie van weleer te onderhouden. "Op de één of andere manier… Ik kan het goed uitleggen, maar Christoph is altijd een grote broer of vaderfiguur voor mij geweest. Ik heb nog altijd een bepaald ontzag voor hem. Ik moet een drempel over om die eerste stap te zetten. Er is destijds zoveel gebeurd. Was er plaats voor mij bij de ploeg? Was er budget? Die onduidelijkheid heeft onze relatie toen helemaal verziekt."

Al is Albert zeker niet boos op Roodhooft. "Maar ik ben niet kwaad op Christoph. Drie jaar geleden, toen de Bike Store openging, was onze relatie echt slecht. En toch belde hij mij: Niels, de fiets waarop jij wereldkampioen bent geworden staat hier nog op mijn zolder. Kom hem maar halen, die hoort bij jou te staan. Dat ben ik nooit vergeten", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties