Lars van der Haar wist het even niet meer in Koksijde: "Ik schrok me helemaal de 'pleuris"'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lars van der Haar wist het even niet meer in Koksijde: "Ik schrok me helemaal de 'pleuris"'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mits de nodige portie geluk nestelde de Nederlander Lars van der Haar zich toch op de tweede plek in de Wereldbeker van Koksijde. De Telenet Fidea-renner maakte van de pech van Van Aert handig gebruik.

"Bij het ingaan van de laatste drie rondes dacht ik niet dat het podium nog mogelijk was", bekende van der Haar na afloop bij zijn team. "Ik had een beetje geluk dat Wout pech had waardoor de wedstrijd open viel. Ik kwam langs Sweeck en riep: 'Kom, dat podium is van ons!'"

Manoeuvre Van Aert

Maar het was toch een vreemd moment toen de Nederlander Van Aert in de verkeerde richting naar de materiaalpost zag rijden. "In de slotronde had ik net nog iets meer in de tank dan de rest. Toen Wout terug was gedraaid schrok ik me helemaal de pleuris. Ik kwam die bocht door en ik hoorde geroep van de officials dat ik moest opletten. Maar ik dacht niet dat hij ineens zou terugfietsen."

Dinsdag wacht er alweer een nieuwe wedstrijd voor van der Haar. "Ik probeer dinsdag in Woerden te winnen. Ik heb er al een paar keer gewonnen, maar het is niet makkelijk om in die wedstrijden een goede uitslag te rijden", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties